Składniki
Banan 1 szt
Cynamon 2 g
Czekolada gorzka 30 g
Orzechy ziemne niesolone 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Ustaw piekarnik na 180 stopni.
1
Krok 2
Upraż orzeszki na suchej patelni na złoty kolor. Przełóż na blaszkę żeby ostygły.
2
Krok 3
Banana w skórce przekrój na pół wzdłuż , ułóż na blaszce skórą do dołu i posyp cynamonem. Piecz przez 30 minut
3
Krok 4
Orzechy przesyp do blendera razem z połamaną czekoladą. Zmiksuj na puder.
4
Krok 5
Wyjmij banany z pieca,
5
Krok 6
Na talerzu rozsyp puder czekoladowo-orzechowy i ułóż na nim ciepłego pieczonego banana. Udekoruj.
6