Składniki
Ser twarogowy tłusty 50 g
Cukier puder 20 g
Cukier wanilinowy 5 g
Śmietanka 30% 20 ml
Mleko 40 ml
Żelatyna 6 g
Herbatniki 2 szt
Czekolada gorzka 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
1
Krok 2
Owiń deskę do krojenia folią spożywczą i rozlej na nią czekoladę, rozsmaruj cienką warstwę i włóż do zamrażarki.
2
Krok 3
Dokładnie zmiksuj twaróg z odrobiną śmietanki.
3
Krok 4
Mleko podgrzej z żelatyną (nie gotuj! Musi się tylko rozpuścić).
4
Krok 5
Żelatynę przelej do miski i stopniowo dodawaj ser cały czas mieszając do uzyskania gładkiej konsystencji.
5
Krok 6
Dopraw cukrem pudrem i cukrem wanilinowym.
6
Krok 7
Ułóż herbatnik na talerzu, na niego połóż masę serową (może być z rękawa cukierniczego), na nią znowu herbatnik i kolejna warstwa masy.
7
Krok 8
Czekoladę połam na kawałki i powbijaj na górze.
8