Składniki
Miękkie awokado 1 szt
Ząbki czosnku 1 szt
Świeża kolendra 20 g
Cebula czerwona 0.25 szt
Limonka 0.25 szt
Sól 3 g
Pieprz 3 g
Oliwa z oliwek 25 ml
Salsa pomidorowa 60 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Obierz awokado, przełóż do miski i zmiażdż widelcem, lub w moździerzu.
1
Krok 2
Obierz czosnek, drobno posiekaj i dodaj do miski.
2
Krok 3
Obierz cebulę, pokrój w drobną kostkę i dorzuć.
3
Krok 4
Umytą kolendrę drobno posiekaj i połącz z resztą składników.
4
Krok 5
Dopraw solą, pieprzem, dolej oliwy i sok z limonki. Dokładnie wymieszaj.
5
Krok 6
Dodaj salsę pomidorową i delikatnie wymieszaj.
6