Składniki
Ziemniaki 3 szt
Guacamole 100 g
Boczek wędzony 4 szt
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Masło 30 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
1
Krok 2
Ziemniaki bardzo dokładnie umyj i natnij na krzyż mniej więcej do połowy. Posyp w środku solą i pieprzem, dodaj masło i zawiń szczelnie folią aluminiową. Włóż do piekarnika na około 45 minut - po wyjęciu muszą być miękkie.
2
Krok 3
Plastry boczku ułóż na papierze do pieczenia i włóż do piekarnika 10 minut przed końcem pieczenia ziemniaków.
3
Krok 4
Upieczone ziemniaki wyjmij z folii, ułóż na talerzu. Na górze połóż awokado i chipsy z boczku, całość udekoruj.
4