Składniki
Cukinia 0.5 szt
Bakłażan 0.5 szt
Papryka kolorowa 2 szt
Cebula biała 1 szt
Pomidory 1 szt
Mozzarella kulki 1 szt
Tymianek świeży 5 g
Krem balsamiczny 3 g
Oliwa z oliwek 20 ml
Sól 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Obierz cebulę. Umyte warzywa pokrój w grube plastry. Posyp z obu stron solą, pieprzem i umytym tymiankiem.
1
Krok 2
Rozgrzej patelnię grillową razem z oliwą.
2
Krok 3
Smaż warzywa z obu stron po około 2 minuty.
3
Krok 4
Mozzarellę odcedź z płynu i pokrój na plasterki.
4
Krok 5
Układaj na talerzu na zmianę warzywa, mozzarellę i grillowane warzywa. Polej sosem balsamicznym i udekoruj.
5