4 lata temu

Pol Sambol

30 min + 1 h
7 zł
łatwe
autor
Rafal Kołodziej
Życzę smacznego!
Składniki
Wiórki kokosowe 250 g
Mleko kokosowe 300 ml
Papryczka chilli 1 szt
Chilli płatki 40 g
Sól 5 g
Cukier 10 g
Cebula czerwona 1 szt
Limonka 1 szt
Chipsy rybne z Malediwów 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Jeśli nie masz świeżego kokosa, na godzinę przed przygotowaniem, zalej mlekiem kokosowym wiórki kokosowe, by nasiąkły i zmiękły.
1
Krok 2
Całego przygotowanie polega na wymieszaniu i przede wszystkim ugnieceniu wszystkich składników w moździerzu.
2
Krok 3
Zacznij od chili, cebuli, soli i cukru. Następnie dodaj koksa, płatki chili i sok z limonki, jeśli zdobędziesz chipsy rybne i ugnieć razem.
3
Krok 4
Pewnie będzie potrzeba zrobić to partiami. Najlepiej przed podaniem schowaj na godzinę do lodówki. Gotowe.
4
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami