Składniki
Mozzarella kulki 2 szt
Truskawki 5 szt
Mix sałat 15 g
Kapary 20 g
Pasta z suszonych pomidorów 20 g
Anchois 3 g
Ciabatta 1 szt
Oliwa z oliwek 20 ml
Cytryna 1 szt
Mięta 5 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Mozzarellę przełóż na durszlak.
1
Krok 2
Oliwę wymieszaj z sokiem z cytryny.
2
Krok 3
Truskawki pokrój na talarki.
3
Krok 4
Pastę z pomidorów, kapary i anchois ugnieć widelcem na pastę
4
Krok 5
Bułkę ciabatta pokrój na małe kromki i podpiecz w tosterze.
5
Krok 6
Listki sałaty połóż na talerzu, mozzarellę lekko rozerwij w palcach i połóż na sałatę, kromki posmaruj pastą, połóż truskawki i całość skrop dresingiem.
6