6 lat temu

Kisiel mleczny czekoladowy

15 min
5 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Mleko 250 ml
Kakao gorzkie 50 g
Czekolada gorzka 100 g
Cukier 30 g
Skrobia ziemniaczana 25 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Około 20% mleka (np. dla 250 ml będzie to 50 ml) dokładnie wymieszaj rózgą ze skrobią (powstanie tak zwana zawiesina).
1
Krok 2
Resztę zagotuj na małym ogniu z czekoladą, kakao i cukrem.
2
Krok 3
Cały czas mieszając powoli wlewaj zawiesinę do gotującego się mleka.
3
Krok 4
Mieszaj bez przerwy aż zgęstnieje do pożądanej konsystencji
4
Krok 5
Przelej do miseczek.
5
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami