Składniki
Truskawki 200 g
Jogurt grecki 100 g
Czekolada gorzka 100 g
Olej kokosowy 30 g
Miód 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Umyj truskawki, usuń szypułki i pokrój w drobną kostkę.
1
Krok 2
Wymieszaj je z miodem i jogurtem naturalnym. Łyżką nakładaj masę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz - powinna być gęsta i jednolita. Wstaw do zamrażarki na 45 minut.
2
Krok 3
Kiedy stwardnieją, rozpuść w kąpieli wodnej czekoladę połączoną z olejem kokosowym. Odstaw na 3 minuty, żeby nie była bardzo gorąca.
3
Krok 4
Wyjmij zamrożone truskawkowe ciasteczka i obtocz je w czekoladzie, ponownie układaj na papierze. Wstaw z powrotem do zamrażarki na około 15 minut, aby czekolada stwardniała.
4