2 lata temu

Jogurt / Granat / Granola czekoladowa

15 + 15 min
5 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Jogurt naturalny 100 g
Granat 40 g
Cukier 10 g
Skrobia ziemniaczana 5 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Wydrąż granat tak, żeby zostały Ci tylko pestki owocu (albo kup mrożony) i przesyp do rondelka. Dodaj cukier i zagotuj.
1
Krok 2
Podgrzewaj przez około 5 minut do momentu, aż owoc puści sok i trochę zmięknie, w razie konieczności dolej odrobinę wody - powinno być tyle płynu, żeby przykrył pestki granatu.
2
Krok 3
Wymieszaj skrobię z odrobiną wody. Mieszając granat, powoli wlewaj zawiesinę. Kiedy uzyska odpowiednią gęstość i się zagotuje, możesz go zdjąć z ognia. Odstaw do ostudzenia.
3
Krok 4
Na dno szklanki wsyp granolę, dodaj gęsty jogurt i uzupełnij przestudzonym granatem. Udekoruj miętą i czekoladą.
4
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami