Składniki
Jajka 3 szt
Tortilla pszenna 1 szt
Pomidory 0.5 szt
Cebula czerwona 0.25 szt
Sałata lodowa (liście) 3 szt
Ser mozzarella żółty 50 g
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Masło 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Umyj pomidora i sałatę, obierz cebulę. Zetrzyj ser.
1
Krok 2
Pomidora pokrój w plasterki, cebulę w piórka, a sałatę lodową w cienkie paski.
2
Krok 3
Rozpuść na patelni masło, wbij na nie jajka, dopraw solą i pieprzem. Podgrzewaj, bez przerwy mieszając do momentu, aż jajka będą ścięte do preferowanej konsystencji.
3
Krok 4
Jajecznice rozłóż na połowie tortilli i posyp startym serem. Na nim ułóż pomidory, cebule i sałatę.
4
Krok 5
Złóż tortille na pół i piecz po około 2 minuty z każdej strony na suchej patelni, żeby była chrupiąca.
5