Składniki
Tortilla pszenna 1 szt
Filet z kurczaka 1 szt
Sos czosnkowy 50 g
Sałata lodowa (liście) 2 szt
Pomidory 0.5 szt
Cebula czerwona 0.25 szt
Kukurydza konserwowa 20 g
Sól 4 g
Pieprz 5 g
Olej rzepakowy 20 ml
Sposób przygotowania
Krok 1
Umyj i oczyść filet z kurczaka.
1
Krok 2
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
2
Krok 3
Pokrój kurczaka w paski, dopraw solą, pieprzem (możesz też słodką papryką), dodaj trochę oleju i dobrze wymieszaj.
3
Krok 4
Wrzuć go na rozgrzaną patelnię z olejem i usmaż z obu stron.
4
Krok 5
Umyj pomidory i sałatę, obierz cebulę.
5
Krok 6
Pokrój pomidory w plasterki, cebulę w piórka, a sałatę posiekaj.
6
Krok 7
Włóż tortillę do piekarnika na 1-2 min (żeby była elastyczna).
7
Krok 8
Po wyjęciu tortilli posmaruj ją sosem czosnkowym, nałóż sałatę, pomidory, cebulę i odcedzoną kukurydzę. Dodaj usmażonego kurczaka.
8
Krok 9
Zwiń wrapa, potem zawiń w folię aluminiową i włóż do piekarnika jeszcze na 4 minuty.
9