10 miesięcy temu

Naleśniki / Banan / Czeklada / Mięta

20 min
6 zł
umiarkowane
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Mąka pszenna 130 g
Mleko 250 ml
Jajka 1 szt
Olej 30 ml
Sól 2 g
Czekolada z miętą 80 g
Banan 2 szt
Śmietanka 30% 30 ml
Masło 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Zmiksuj mąkę, mleko, jajko, sól i połowę przygotowanego oleju. Rozgrzej szeroką teflonową patelnię, rozsmaruj na niej cienką warstwę pozostałego oleju i smaż naleśniki.
1
Krok 2
Obierz banany i pokrój w kostkę, czekoladę miętową posiekaj.
2
Krok 3
Ułóż na każdym naleśniku po trochę czekolady i bananów, zawijaj szczelnie w formę krokieta.
3
Krok 4
Na patelni rozgrzej masło i smaż naleśniki z każdej strony (zaczynając od łączenia ciasta) na złoty kolor.
4
Krok 5
W tym czasie ubij śmietankę na sztywną pianę.
5
Krok 6
Przełóż podsmażone naleśniki na talerz, udekoruj ubitą śmietaną, miętą i owocami.
6
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami