Składniki
Ogórek zielony 1 szt
Ocet winny biały 30 ml
Pieprz biały 5 g
Makrela wędzona 300 g
Szczypiorek 3 szt
Szalotka 2 szt
Cytryna 1 szt
Crème Fraiche 150 g
Pieczywo pełnoziarniste 200 g
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Zacznij od ogórka, którego pokrój, potnij na mniejsze kawałki, skrop octem i dopraw białym pieprzem, wymieszaj dobrze i pozostaw na kilka minut.
1
Krok 2
Makrele obierz ze skóry i przy pomocy czystych dłoni, w szczególności palców, rozdrobnij ją na małe kawałeczki, usuwając kości lub ości, nigdy nie wiem, jak to jest do końca.
2
Krok 3
Posiekaj drobno szczypiorek i szalotkę.
3
Krok 4
Teraz wymieszaj razem makrele, szczypiorek, szalotkę, skórkę i sok z cytryny, Crème, w razie potrzeby dopraw solą i pieprzem.
4
Krok 5
Pieczywo możesz lekko podpiec w tosterze lub piekarniku.
5
Krok 6
Nałóż pasztet na grzankę, ogórka i zajadaj. Gotowe.
6