4 lata temu

Grzanki czosnkowe / Rukola / Sos Balsamiczny

40 min
7 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Bagietka 0.5 szt
Ząbki czosnku 3 szt
Olej 30 ml
Tymianek 5 g
Ser mozzarella żółty 100 g
Sól 2 g
Rukola 10 g
Krem balsamiczny 10 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
1
Krok 2
Obierz czosnek i zmiksuj z olejem, solą i listkami tymianku na gładką pastę.
2
Krok 3
Bagietkę pokrój na okrągłe kromki o grubości około 2 cm i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3
Krok 4
Każdą kromkę posmaruj pastą czosnkową.
4
Krok 5
Zetrzyj ser na tarce o drobnych oczkach i posyp każdą grzankę.
5
Krok 6
Wstaw do piekarnika na około 8-10 minut. Mają być chrupiące i delikatnie miękkie w środku (jeśli wolisz całe chrupiące, piecz 15 minut.
6
Krok 7
Na talerzu ułóż rukolę, na niej upieczone grzanki i polej kremem balsamicznym. Udekoruj.
7
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami