11 miesięcy temu

Bagietka / Szynka włoska / Camembert / Tuńczyk

15 min
8 zł
łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Półbagietka 1 szt
Szynka parmeńska 40 g
Camembert 100 g
Tuńczyk w puszce 30 g
Pomidory 0.5 szt
Rukola 20 g
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
1
Krok 2
Odcedź tuńczyka z płynu i przełóż do miseczki, dodaj majonez, odrobinę soli i pieprzu, dobrze wymieszaj.
2
Krok 3
Przekrój bagietkę poziomo i włóż obie części do piekarnika na 3 minuty.
3
Krok 4
Umyj pomidora i pokrój plasterki. Ser camembert pokrój w plasterki. Umyj rukolę.
4
Krok 5
Wyjmij bagietkę z piekarnika i obie części (górną i dolną) posmaruj od środka pastą z tuńczyka.
5
Krok 6
Na dolnej połówce ułóż rukolę, na niej plastry szynki, pomidora, posyp go sola i pieprzem. Na górę plasterki camemberta i przykryj górną połówką mini bagietki. Podawaj z orzeźwiającą lemoniadą.
6
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami