5 lat temu

Kluski parzone / Szynka / Mix sałat / Chrzan

15 min
3 zł
łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Szynka gotowana 130 g
Pomidory 0.5 szt
Mix sałat 10 g
Masło 20 g
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Zagotuj wodę w szerokim garnku.
1
Krok 2
Szynkę pokrój w cienkie, krótkie paski. Tak samo umytego pomidora. Wypłukaj sałatę.
2
Krok 3
Kluski ułóż na metalowym sitku i połóż na garnku (dno sita nie może dotykać wody). Gotuj je na parze przez 6 minut.
3
Krok 4
Wymieszaj majonez z chrzanem, solą i pieprzem.
4
Krok 5
Na patelni rozpuść masło, podsmaż na nim szynkę przez około 3 minuty, często mieszając.
5
Krok 6
Gotowe kluski przełóż na deskę i delikatnie przetnij w poprzek nożem do pieczywa. Posmaruj obie strony sosem, nałóż na dolną połowę mięso, sałatę i pomidora, przykryj drugą połową bułki. Udekoruj.
6
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami