5 lat temu

Smalec z białej fasoli

20 min
3 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Fasola biała 150 g
Cebula biała 0.5 szt
Olej 50 ml
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzej olej na patelni.
1
Krok 2
Otwórz puszkę fasoli i odcedź zalewę. Przełóż fasolę do blendera.
2
Krok 3
Obraną cebulę drobno posiekaj i usmaż na oleju na brązowy kolor. Po tym czasie zdejmij patelnię z ognia i zostaw do ostudzenia (nie spal za bardzo cebuli, będzie się jeszcze grzać pod zestawieniu z ognia).
3
Krok 4
Wlej cebulę razem z olejem do fasoli, dopraw solą i pieprzem. Miksuj pulsacyjnie aż do powstania masy z grudkami fasoli. Gotowe.
4
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami