Składniki
Pieczarka portobello 4 szt
Sos sojowy 80 ml
Ocet winny czerwony 30 ml
Musztarda stołowa 10 g
Ząbki czosnku 3 szt
Papryka słodka wędzona 10 g
Oregano 10 g
Chilli płatki 10 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Mix sałat 10 g
Sól 5 g
Pieprz 3 g
Brokułowe pesto 30 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Pieczarki umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
1
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą.
2
Krok 3
Włóż pieczarki, dobrze wymieszaj i schowaj do lodówki na kilka godzin, czasami delikatnie mieszając.
3
Krok 4
Rozgrzej grillową patelnię, wlej dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek.
4
Krok 5
Połóż pieczarki i dobrze je obsmaż z każdej strony.
5
Krok 6
Nałóż pesto, listki dowolnej sałaty i pieczone pieczarki. Gotowe.
6