5 lat temu

Portobello / Brokułowe pesto / Mix sałat

40 min
12 zł
łatwe
autor
Rafal Kołodziej
Życzę smacznego!
Składniki
Pieczarka portobello 4 szt
Sos sojowy 80 ml
Ocet winny czerwony 30 ml
Musztarda stołowa 10 g
Ząbki czosnku 3 szt
Papryka słodka wędzona 10 g
Oregano 10 g
Chilli płatki 10 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Mix sałat 10 g
Sól 5 g
Pieprz 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Pieczarki umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
1
Krok 2
Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą.
2
Krok 3
Włóż pieczarki, dobrze wymieszaj i schowaj do lodówki na kilka godzin, czasami delikatnie mieszając.
3
Krok 4
Rozgrzej grillową patelnię, wlej dwie, trzy łyżki oliwy z oliwek.
4
Krok 5
Połóż pieczarki i dobrze je obsmaż z każdej strony.
5
Krok 6
Nałóż pesto, listki dowolnej sałaty i pieczone pieczarki. Gotowe.
6
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami