5 lat temu

Ciastko typu Scone

40 + 40 min
6 zł
łatwe
autor
Rafal Kołodziej
Życzę smacznego!
Składniki
Mąka pszenna 0.5 kg
Proszek budyniowy waniliowy 60 g
Jogurt naturalny 300 g
Masło 100 g
Proszek do pieczenia 15 g
Sól 4 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i uformuj ciasto.
1
Krok 2
Połóż ciasto na blat wysypany mąka i rozwałkuj ciasto na grubość ok. 2 cm i wytnij krążki ringiem kuchennym.
2
Krok 3
Połóż krążki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw ją do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na ok. 18-22 minut.
3
Krok 4
Pozwól by ciastka dobrze ostygły, lub nawet zostaw na drugi dzień (wiem, co piszę).
4
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami