Składniki
Żelatyna w proszku 5 g
Glukoza 50 g
Cukier 50 g
Mleko skondensowane słodkie 35 g
Woda 45 ml
Czekolada biała 50 g
Barwnik 0.5 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Żelatynę zalej 20 ml wody.
1
Krok 2
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
2
Krok 3
Glukozę zagotuj z cukrem i wodą. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i dokładnie wymieszaj.
3
Krok 4
Dodaj rozpuszczoną czekoladę i mleko skondensowane.
4
Krok 5
Barwnik rozmieszaj z kilkoma kroplami wody i dodaj do reszty składników. Dokładnie wymieszaj.
5
Krok 6
Jeśli zostały jakieś grudki przecedź przez sito. Zostaw do ostudzenia.
6