3 lata temu

Corn Dogi

20 min
6 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Parówki 5 szt
Skrobia kukurydziana 100 g
Mąka pszenna 150 g
Proszek do pieczenia 2 g
Jajka 1 szt
Mleko 120 ml
Cukier 2 g
Sól 3 g
Papryka słodka 3 g
Olej 300 ml
Ketchup 1 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Parówki wyjmij z folii, przekrój na połówki i nabij na patyczki do szaszłyków.
1
Krok 2
Rozgrzej olej na dosyć głębokiej patelni.
2
Krok 3
Resztę składników (poza ketchupem) dokładnie wymieszaj, aż do powstania gęstego ciasta.
3
Krok 4
Dokładnie obtocz parówki w powstałym cieście i smaż na oleju na złoty kolor z każdej strony. Odsączaj na ręcznik papierowy.
4
Krok 5
Przełóż na talerz i podawaj z ketchupem.
5
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami