Składniki
Bułka kajzerka 4 szt
Parówki 2 szt
Cebula czerwona 0.5 szt
Pieczarki 300 g
Tymianek świeży 5 g
Ketchup 40 g
Woda 50 ml
Sól 3 g
Ser mozzarella żółty 100 g
Pieprz 3 g
Olej 30 ml
Sposób przygotowania
Krok 1
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Pieczarki umyj i pokrój w półplasterki, tak samo pokrój parówki.
1
Krok 2
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż na nim cebulę.
2
Krok 3
Dodaj parówki i smaż kilka minut. Po tym czasie dodaj pieczarki, tymianek i smaż często mieszając aż puszczą wodę i zmiękną.
3
Krok 4
Dodaj ketchup, wodę, dopraw solą i pieprzem. Smaż często mieszając, do momentu aż woda się zredukuje i wszystkie składniki połączą.
4
Krok 5
Ustaw piekarnik na 180 stopni i zetrzyj ser.
5
Krok 6
Odetnij czubek kajzerek i wydrąż w środku. Ułóż na blaszce wyłożonej pergaminem.
6
Krok 7
Nałóż farsz do środka wydrążonych bułek i posyp z góry serem.
7
Krok 8
Wstaw do piekarnika na 10 minut, do momentu rozpuszczenia sera.
8
Krok 9
Po upieczeniu wyjmij z piekarnika i przełóż na talerz. Gotowe.
9