Składniki
Bagietka 1 szt
Mozzarella plastry 5 szt
Salami Milano 50 g
Włoska mortadella w plastrach 5 szt
Włoska gotowana szynka w plastrach 6 szt
Sałata lodowa (liście) 3 szt
Papryka czerwona 1 szt
Cebula biała 0.5 szt
Jalapeño 2 szt
Marynowana pieczona papryka 1 szt
Oliwa z oliwek 30 ml
Ocet jabłkowy 10 ml
Bazylia 5 g
Oregano 5 g
Czosnek granulowany 5 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Zacznij od sałatki, wszystkie pokrojone warzywa umieść w misce, dodaj przyprawy, wlej oliwę i ocet. Wymieszaj dokładnie.
1
Krok 2
Bagietkę przekrój na pół wzdłuż. Wydrąż miękka części z podstawy bułki.
2
Krok 3
Teraz układaj w powstałą łódkę, szynkę, salami, mortadellę i mozzarellę i lekko ugnieć wszystko, by było miejsce na sałatkę.
3
Krok 4
Odciśnij lekko sałatkę, nałóż w zrobione przed chwilę wgłębienie, dociśnij, by weszło jak najwięcej sałatki.
4
Krok 5
Zamknij kanapkę drugą częścią, dociśnij, zawiń w papier, przekrój na pół i zjadaj.
5
Krok 6
Gotowe. Kanapka fantastycznie smakuje po kilku godzinach, kiedy smaki się przegryzą.
6