Składniki
Łosoś wędzony 100 g
Cebula czerwona 0.25 szt
Cytryna 0.25 szt
Kapary 5 szt
Parmezan 20 g
Sól 10 g
Pieprz 6 g
Koperek 1 szt
Olej 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Olej z dodatkiem koperku podgrzej kilka minut na małym ogniu - przyspieszy to proces nadania mu koperkowego aromatu (olej ma się tylko zagrzać, nie doprowadź do zagotowania), zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Po tym czasie odcedź na drobnym sitku.
1
Krok 2
Łososia wędzonego posiekaj w drobną kostkę, tak samo obraną czerwoną cebulę i kapary. Połącz wszystkie te składniki razem, dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny, dokładnie wymieszaj. Rozłóż na talerzu.
2
Krok 3
Zetrzyj parmezan na tarce i posyp nim tatar z łososia.
3
Krok 4
Polej gotowy tatar olejem koperkowym. Podawaj go z pieczywem.
4