Składniki
Halloumi 400 g
Miód 100 ml
Czarnuszka 25 g
Kolendra ziarno 20 g
Pieprz czarny ziarna 3 g
Chilli płatki 3 g
Limonka 1 szt
Tymianek świeży 5 g
Oliwa z oliwek 30 ml
Sposób przygotowania
Krok 1
Wszystkie przyprawy włóż do moździerza i ugnieć.
1
Krok 2
Połącz je z miodem i dobrze wymieszaj.
2
Krok 3
Halloumi pokrój na 2 lub 4 części.
3
Krok 4
Rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej dwie łyżki oliwy, smaż halloumi z każdej strony na idealnie brązowo-złoty kolor.
4
Krok 5
Włóż ser do naczynia, skrop limonką, polej miodem z przyprawami, posyp skórka z limonki i świeżym tymiankiem.
5