Składniki
Arbuz 0.25 szt
Szalotka 3 szt
Limonka 2 szt
Cukier puder 30 g
Oliwa z oliwek 50 ml
Halloumi 400 g
Świeża kolendra 30 g
Mięta 30 g
Orzechy włoskie 15 g
Sól 5 g
Pieprz 4 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Szalotkę pokrój w talarki i włóż do pojemnika, dodaj cukier, sok i skórkę z limonki, wymieszaj, lekko czymś dociśnij, na ok. 30 minut.
1
Krok 2
Halloumi pokrój na kawałki, skrop lekko oliwą z oliwek.
2
Krok 3
Rozgrzej grillową patelnię i smaż halloumi z każdej strony, po 3-5 minut.
3
Krok 4
Połóż kawałki arbuza w talerzu, dodaj halloumi, posiekaną kolendrę, listki mięty, marynowaną szalotkę, prażone orzechy włoskie, dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą z oliwek, zajadaj.
4