Składniki
Halloumi 2 szt
Pomarańcze 1 szt
Grejpfrut 1 szt
Limonka 1 szt
Miód 30 g
Brzoskwinie 3 szt
Kuskus perłowy 250 g
Mix sałat 100 g
Masło 20 g
Szczypiorek 1 szt
Sól 5 g
Pieprz 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Kuskus gotuj według instrukcji na opakowaniu.
1
Krok 2
Pomarańcze i grejpfrut, przekrój na pół, z jednej połówki wyciśnij sok, drugą połówkę obierz na małe kawałki.
2
Krok 3
Sok z owoców wymieszaj z sokiem z limonki i miodem.
3
Krok 4
Kiedy kuskus będzie już niemalże gotywy, ale jeszcze ciepły, dodaj masło, szczypiorek i wlej sok, dokładnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem.
4
Krok 5
Brzoskwinie przekrój, usuń pestkę i pokrój na ćwiartki.
5
Krok 6
Rozgrzej patelnię grillową, dodaj odrobinę masła i połóż kawałki brzoskwini, smaż je z każdej strony przez kilka minut, przełóż na talerzyk.
6
Krok 7
Dodaj na gorąca już patelnię odrobinę oliwy z oliwek i połóż plasterki halloumi, obsmaż je z każdej strony na złoto-brązowy kolor.
7
Krok 8
Nałóż sałatę, dodaj kuskus, kilka brzoskwiń i kawałek halloumi. Gotowe.
8