5 lat temu

Ogórki / Zioła / Feta

40 min
6 zł
łatwe
autor
Rafal Kołodziej
Życzę smacznego!
Składniki
Ogórek zielony 3 szt
Pomidory 2 szt
Mięta 15 g
Natka pietruszki 100 g
Ser feta 200 g
Chilli płatki 3 g
Ocet balsamiczny 40 ml
Sól 6 g
Oliwa z oliwek 20 ml
Sposób przygotowania
Krok 1
Umyte pomidory natnij u góry na krzyż, sparz we wrzątku i obierz skórkę.
1
Krok 2
Ogórki obierz, odetnij pół ogórka, przekrój na pół i wydłub nasiona.
2
Krok 3
Resztę ogórków włóż do blendera z listami mięty, pietruszką, płatkami chili i octem. Zmiksuj całość, dopraw solą, krem powinien być lekko kwaśny i ostry. Pozostaw w lodówce na ok. 1 godzinę.
3
Krok 4
Pomidor i resztę ogórka pokrój w kostkę, fetę pokrusz.
4
Krok 5
Nalej krem, dodaj ogórki, pomidory, fetę, kilka listków sałat i skrop oliwą.
5
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami