Składniki
Morszczuk 200 g
Pomidory pelati 100 g
Makaron Spaghetti 120 g
Ząbki czosnku 2 szt
Cebula czerwona 0.5 szt
Cukier 15 g
Oregano 5 g
Mix sałat 5 g
Olej 50 ml
Sól 5 g
Pieprz 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Zagotuj w garnku wodę z odrobiną soli.
1
Krok 2
Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj a sałaty przepłukaj i osusz. Opłukaj rybę, pozbądź się ości (jeśli je ma), posyp z obu stron solą i pieprzem.
2
Krok 3
Makaron wrzuć do wrzącej wody i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu (około 6 minut) na al dente.
3
Krok 4
Na połowie przygotowanego oleju podsmaż cebulę i czosnek przez około 2 minuty. Zalej pomidorami pelati i dodaj około 50 ml wody. Dopraw solą, pieprzem, cukrem i oregano. Dodaj ugotowany makaron spaghetti i duś około 5 minut do momentu, aż makaron wchłonie sos. Dopraw do smaku.
4
Krok 5
Resztę oleju rozgrzej na patelni i smaż na nim rybę po około 3-4 minuty z każdej strony.
5
Krok 6
Ułóż na talerzu makaron w sosie, na nim rybę, udekoruj sałatą.
6