Składniki
Śmietanka 30% 250 ml
Mleko 250 ml
Masło orzechowe 60 g
Cukier 50 g
Żelatyna 20 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Wlej śmietanę i mleko do rondla.
1
Krok 2
Ustaw na średnie grzanie, wsyp cukier i dodaj masło.
2
Krok 3
Gotuj, często mieszając, aż cukier i masło się rozpuści.
3
Krok 4
W międzyczasie saszetkę żelatyny rozpuść w kubku gorącej wody.
4
Krok 5
Wlej żelatynę do rondla i chwilkę gotuj, cały czas mieszając.
5
Krok 6
Kiedy płyn z rondla chwilę przestygnie, wlej panna cottę do foremek i wstaw do lodówki.
6
Krok 7
Na drugi dzień, zrób mocne espresso i zjedz panna cottę.
7