Składniki
Mąka pszenna 130 g
Cukier 50 g
Sól 3 g
Proszek do pieczenia 5 g
Jajka 1 szt
Masło 100 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozpuść masło.
1
Krok 2
Mąkę wsyp do miski, dodaj cukier, sól, proszek do pieczenia i rozpuszczone masło. Dokładnie wymieszaj łyżką.
2
Krok 3
Czekoladę drobno posiekaj i dodaj do masy. Dokładnie wymieszaj.
3
Krok 4
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
4
Krok 5
Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i układaj po łyżce masy w około 2 cm odstępach. Uformuj płaskie ciastka.
5
Krok 6
Wstaw do rozgrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie ciastka będą gotowe
6