2 lata temu

Ciasto francuskie / Pieczarki / Cheddar

15 + 20 min
5 zł
łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Ciasto francuskie 200 g
Pieczarki 120 g
Cebula biała 0.5 szt
Ser cheddar 60 g
Ketchup 50 g
Jajka 1 szt
Oregano 10 g
Olej 20 ml
Sól 6 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Obierz cebulę i drobno posiekaj. Pieczarki umyj i pokrój w półplastry.
1
Krok 2
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż cebulę na złoty kolor. Dodaj pieczarki i smaż, dopóki nie zmiękną. Dopraw solą, pieprzem i oregano. Podgrzewaj do momentu odparowania płynu, zostaw do ostudzenia.
2
Krok 3
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
3
Krok 4
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i posmaruj ketchupem. Ułóż podsmażone pieczarki na całej powierzchni i przykryj cheddarem. Całość zwiń w rulon.
4
Krok 5
Rozbełtaj jajko i posmaruj ciasto, posyp z góry oregano i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 20 minut.
5
Krok 6
Po tym czasie wyjmij, ostudź i pokrój na mniejsze kawałki.
6
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami