Składniki
Kluski parzone 3 szt
Szynka gotowana 130 g
Pomidory 0.5 szt
Mix sałat 10 g
Masło 20 g
Majonez 30 g
Chrzan z jajkiem 20 g
Sól 3 g
Pieprz 2 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Zagotuj wodę w szerokim garnku.
1
Krok 2
Szynkę pokrój w cienkie, krótkie paski. Tak samo umytego pomidora. Wypłukaj sałatę.
2
Krok 3
Kluski ułóż na metalowym sitku i połóż na garnku (dno sita nie może dotykać wody). Gotuj je na parze przez 6 minut.
3
Krok 4
Wymieszaj majonez z chrzanem, solą i pieprzem.
4
Krok 5
Na patelni rozpuść masło, podsmaż na nim szynkę przez około 3 minuty, często mieszając.
5
Krok 6
Gotowe kluski przełóż na deskę i delikatnie przetnij w poprzek nożem do pieczywa. Posmaruj obie strony sosem, nałóż na dolną połowę mięso, sałatę i pomidora, przykryj drugą połową bułki. Udekoruj.
6