3 lata temu

Croissant / Szynka / Camembert / Warzywa

20 min
11 zł
łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Croissant 2 szt
Szynka plastry 4 szt
Camembert 1 szt
Rukola 10 g
Pomidory 1 szt
Ogórek zielony 0.5 szt
Masło 20 g
Musztarda Dijon 20 g
Ogórki konserwowe 20 g
Sól 3 g
Pieprz 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Ustaw piekarnik na 150 stopni.
1
Krok 2
W miseczce dokładnie wymieszaj majonez, musztardę i drobno pokrojone ogórki konserwowe.
2
Krok 3
Umytego pomidora i ogórka pokrój na plasterki, dopraw solą i pieprzem. Opłucz rukolę i osusz na sitku.
3
Krok 4
Rozgrzej na patelni masło i smaż na nim plastry szynku przez około 2 minuty na małym ogniu.
4
Krok 5
Croissanty przekrój wzdłuż na pół i wstaw do pieca na 3 minuty.
5
Krok 6
Pokrój camembert na około 8 plastrów. Obróć plastry szynki na patelni, na każdym ułóż 2 plasterki sera camembert i smaż jeszcze 3 minuty na małym ogniu.
6
Krok 7
Wyjmij croissant z pieca. Obie połówki posmaruj obficie sosem, na spodzie ułóż rukolę. Na niej po 2 plasterki szynki z serem na croissant. Jeśli zostało Ci trochę sosu, możesz teraz nim jeszcze polać. Na serze ułóż plasterki ogórka i pomidora. Przykryj drugą połówką i przełóż na talerz, gotowe.
7
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami