4 lata temu

Rogal pszenny / Dżem borówkowy / Rogalik czekoladowy / Owoce

15 min
8 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Rogal pszenny 1 szt
Dżem borówkowy 100 g
Rogalik z czekoladą 1 szt
Masło 30 g
Melon 150 g
Arbuz 100 g
Morele 100 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Umyj morele, przekrój na połówki i wyjmij pestki.
1
Krok 2
Pokrój arbuza i melona w plasterki (możesz odkroić skórkę lub podać z nią dla dekoracji). Owoce ułóż na talerzu.
2
Krok 3
Rogal pszenny przekrój na pół (lub na cztery części), ułóż na talerzu obok owoców. Możesz go posmarować masłem lub maso podać obok. Połóż też obok miseczkę dżemu.
3
Krok 4
Rogalik czekoladowy pokrój na mniejsze kawałki i połóż na talerzu razem z resztą składników. Podawaj z dobrą kawą i sokiem.
4
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami