Składniki
Jajka 1 szt
Cukier 1 g
Cukier wanilinowy 8 g
Sól 2 g
Olej 75 ml
Mleko 100 ml
Mąka pszenna 801 g
Proszek do pieczenia 8 g
Czekolada gorzka 100 g
Cukier puder 10 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni.
1
Krok 2
Wszystkie suche składniki wymieszaj w misce.
2
Krok 3
Dodaj resztę składników oprócz czekolady.
3
Krok 4
Bardzo dokładnie wymieszaj ciasto i przelej do małych, papierowych foremek na babeczki do połowy wysokości.
4
Krok 5
Połam czekoladę i na środek każdej foremki ułóż kostkę. Zalej resztą ciasta na wysokość około ⅔ foremki. Wstaw do piekarnika na 15 minut.
5
Krok 6
Wyjmij do ostudzenia i przed podaniem posyp cukrem pudrem.
6