Składniki
Kromki chleba tostowego 3 szt
Guacamole 100 g
Sałata lodowa (liście) 2 szt
Pomidory 0.5 szt
Cebula czerwona 0.25 szt
Kiełki rzodkiewki 25 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
1
Krok 2
Zrób guacamole.
2
Krok 3
Włóż do piekarnika 3 kromki chleba tostowego, na ok 5-6 minut (mają być chrupiące).
3
Krok 4
Umyj pomidory, sałatę, obierz cebulę.
4
Krok 5
Pomidory pokrój w plasterki a cebulę w piórka.
5
Krok 6
Wyjmij pieczywo z piekarnika, połóż na desce. Każdą kromkę posmaruj guacamole.
6
Krok 7
Na dwóch kromkach z guacamole ułóż po liściu sałaty, plasterki pomidora i piórka z cebuli. Posyp kiełkami rzodkiewki.
7
Krok 8
Ułóż je jedna na drugiej i przykryj ostatnim tostem.
8
Krok 9
Wbij patyczki (żeby się nie rozpadły) i przekrój na pół.
9