2 lata temu

Antipasti mięsne

20 min
21 zł
łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Cukinia 0.5 szt
Bakłażan 0.5 szt
Papryka mix 2 szt
Cebula biała 1 szt
Pomidory 1 szt
Mozzarella kulki 1 szt
Tymianek świeży 5 g
Krem balsamiczny 3 g
Pesto bazyliowe 20 g
Włoskie wędliny dojrzewające 150 g
Oliwa z oliwek 20 ml
Sól 3 g
Pieprz 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Obierz cebulę. Umyte warzywa pokrój w grube plastry. Posyp z obu stron solą, pieprzem i umytym tymiankiem.
1
Krok 2
Rozgrzej patelnię grillową razem z oliwą.
2
Krok 3
Smaż warzywa z obu stron po około 2 minuty.
3
Krok 4
Mozzarellę odcedź z płynu i pokrój na plasterki.
4
Krok 5
Układaj na talerzu na zmianę warzywa, mozzarellę, wędliny i grillowane warzywa. Polej sosem balsamicznym i udekoruj. Podawaj z pesto.
5
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami