Składniki
Ser feta 200 g
Arbuz 200 g
Cebula czerwona 0.5 szt
Mięta 10 g
Oliwa z oliwek 50 ml
Miód 5 g
Musztarda stołowa 5 g
Cytryna 0.25 szt
Sól 3 g
Pieprz 3 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Połącz miód z musztardą, dodaj sok wyciśnięty z cytryny, sól i pieprz, bardzo dokładnie wymieszaj.
1
Krok 2
Cały czas mieszając, wlewaj powoli oliwę, na końcu dodaj umyte i posiekane listki mięty.
2
Krok 3
Obierz czerwoną cebulę i pokrój w drobną kostkę, dodaj do miski z sosem.
3
Krok 4
Pokrój fetę w kostkę około 2 cm x 2 cm i dodaj do cebuli.
4
Krok 5
Arbuza obierz ze skórki i pokrój na taką samą kostkę jak fetę, staraj się wyjąć większość pestek. Dodaj do reszty składników, dokładnie wymieszaj i podawaj ze świeżym pieczywem.
5