Składniki
Cukinia 2 szt
Cebula biała 2 szt
Ser pleśniowy lazur 100 g
Śmietanka 30% 150 ml
Ząbki czosnku 2 szt
Oliwa z oliwek 50 ml
Domowy makaron 250 g
Sól 6 g
Pieprz 5 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Rozgrzewamy oliwę na głębokiej patelni. Podsmażamy cebulę i czosnek, uważając, by się nie przypaliły.
1
Krok 2
Po chwili dorzucamy cukinię pokrojoną w słupki lub połówki plasterków. Najlepiej z zieloną i żółtą skórką. Smażymy kilka minut, po czym dolewamy śmietankę i dorzucamy rozdrobiony ser.
2
Krok 3
Dusimy chwilę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Danie serwujemy od razu na ciepło, ciesząc się jego aromatem i smakiem.
3