3 lata temu

Kasza jaglana / Wanilia / Dżem borówkowy

20 min
6 zł
bardzo łatwe
autor
Damian Rusek
Życzę smacznego!
Składniki
Kasza jaglana 100 g
Mleko 350 ml
Cukier 15 g
Cukier wanilinowy 15 g
Czekolada biała 40 g
Dżem borówkowy 50 g
Owoce sezonowe 50 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Wypłucz kaszę w zimnej wodzie i odcedź na sitku.
1
Krok 2
Przełóż ja do garnka i zalej mlekiem. Gotuj około 15 minut na bardzo małym ogniu, bardzo często mieszając.
2
Krok 3
Kiedy kasza wchłonie większość mleka, dodaj cukier, cukier wanilinowy i białą czekoladę. Całość bardzo dokładnie wymieszaj.
3
Krok 4
Zmiksuj budyń blenderem na gładką masę. Gdyby był za gęsty, dolej trochę mleka.
4
Krok 5
Przelej budyń jaglany do miseczki, udekoruj domowym dżemem borówkowym i umytymi, świeżymi owocami.
5
Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Spróbuj również
Zainspiruj się podobnymi przepisami