2 lata temu

Granola piernikowa - czy masz ją już na mailu?

autor
Damian Rusek
Miłego czytania!

Przepis o takim tytule właśnie otrzymałbyś na swoją skrzynkę mailową, gdybyś subskrybował nasz newsletter.

Czy chciałbyś otrzymywać nasze specjalne przepisy jako pierwszy?

Jeśli tak, to zapisz się do naszego newslettera już dziś! Wystarczy, że wypełnisz formularz poniżej bądź klikniesz tutaj. Powstał on dlatego, że rozumiem jak dużo masz na głowie i być może nie masz czasu regularnie zaglądać na stronę (choć mam nadzieję, że to robisz). Dzięki e-mailom jestem w stanie co dwa tygodnie wrzucić Ci informacje w pigułce, jakie przepisy i artykuły się u nas pojawiły oraz co ciekawego słychać w świecie gastronomii.

Co możesz zyskać, dołączając do naszego newslettera?

Przede wszystkim będziesz mieć dostęp do unikalnych przepisów, które nie znajdziesz nigdzie indziej. Będziesz też otrzymywać powiadomienia o specjalnych promocjach i wyprzedażach, dzięki czemu będziesz mógł skorzystać z nich jako pierwszy. Co więcej, otrzymasz również co dwa tygodnie podsumowanie najważniejszych treści więc będziesz na bieżąco z tym, co dzieje się na chefie.

Nie chcesz przegapić kolejnych specjalnych przepisów lub okazji?

Nie zwlekaj i dołącz do naszego newslettera już dziś i ciesz się wszystkimi korzyściami! Kliknij tutaj! A jeśli dołączysz do nowego roku i na maila powitalnego odpiszesz "chcę świąteczną granolę", to wyślę Ci ją, jak tylko odczytam wiadomość. Nie czekaj, w kolejnym roku planujemy jeszcze więcej treści tylko dla subskrybentów!

Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Zobacz również
Sprawdź podobne artykuły
Damian Rusek
4 lata temu
10 znaków, że nie nadajesz się na kucharza

Pojawia się tutaj sporo wskazówek dla osób zaczynających swoją przygodę z gastronomią. Z wcześniejszych artykułów wiesz już, czy warto być kucharzem, albo czy warto kierować się jedynie zarobkami oraz jak trafić na dobre warunki pracy. Jednak dziś dowiesz się, w jakich przypadkach powinieneś ponowni

Damian Rusek
3 lata temu
Najciekawsze przepisy w 2021

Koniec roku to czas podsumowań i planów na kolejny. U nas planów jest mnóstwo i będziemy się nimi z Tobą dzielić na bieżąco (mamy nadzieję coś ciekawego wypuścić już wkrótce!) ;) Jednak o podsumowania w tym artykule chodzi! Jeśli obserwujesz nasze social media (a jeśli nie, to teraz jest świetny mom

Damian Rusek
4 lata temu
Najciekawsze przepisy w 2020 roku

Koniec roku to czas podsumowań i planów na kolejny. U nas planów jest mnóstwo i będziemy się nimi z Tobą dzielić na bieżąco (mamy nadzieję coś ciekawego wypuścić już wkrótce!) ;) Jednak o podsumowania w tym artykule chodzi! Jeśli obserwujesz nasz instagram (a jak nie, to teraz jest świetny moment za

Damian Rusek
5 lat temu
Już nie pójdziemy Na Pole?

Najbardziej znane miejsca turystyczne w Krakowie to oczywiście Rynek Główny i Kazimierz. To tam otwiera się najwięcej popularnych restauracji i większość przyjezdnych weźmie na pierwszy ogień te kierunki… ale to nie wszystko, co nasze piękne miasto ma do zaoferowania. Całkiem niedawno swój rozkwit p

Dorota Cendrowicz-Morek
2 lata temu
Naturalne afrodyzjaki

Nie na darmo nasze babcie mawiały, że "droga do serca ❤ prowadzi przez żołądek" To właśnie wśród produktów w kuchni znajdziesz wiele afrodyzjaków. NATURALNE AFRODYZJAKI zapewniają płodność i lepszy seks Czy jedzenie może być afrodyzjakiem, czy rzeczywiście ma wpływ na potencję seksualną? Okazuje si

Damian Rusek
3 lata temu
Bastowanie - co to jest i na czym polega

Zdarza się, że słyszysz słowa kucharskiego slangu po raz pierwszy i nic Ci nie mówią, lub wydaje Ci się, że znaczą coś zupełnie innego? Dla wielu podobnie jest z “bastowaniem”. Co to w ogóle jest? W największym skrócie to po prostu polewanie mięsa (lub ryby, czy co tam masz aktualnie na patelni) gor

Damian Rusek
5 lat temu
Wiem że zamykacie za 10 minut, to żeby wam nie robić problemu zamówie na wynos

Jeśli pracujecie w gastronomii lub w sklepie, na pewno znacie te sytuacje. 10 minut do zamknięcia, Wy już odsprzątani, przebrani, przebieracie nogami odliczając czas do wyjścia… i wchodzi ON - klient idealny pytając, czy jeszcze czynne. Co wtedy robisz? A co masz zrobić, “oczywiście, zapraszamy”. T

Damian Rusek
6 miesięcy temu
Dlaczego w restauracjach jest tak drogo

Też masz wrażenie, że ceny w knajpach oszalały? W restauracjach już od dawna jest drogo, ale teraz cena 40 zł za burgera czy 60 zł za pizze to już norma. Nawet bary mleczne sporo podrożały. Powodów jest kilka. Oczywisty powód - media To nie tajemnica, że przez sytuację za wschodnią granicą Polska mu

Damian Rusek
3 lata temu
5 oznak, że w danej restauracji raczej bardziej się nie rozwiniesz

Jeśli pracujesz jako kucharz i jesteś ambitny (a na pewno jesteś, skoro zaglądasz tutaj), to z pewnością chcesz się rozwijać i poszerzać swoje kulinarne zdolności, a ciężko będzie to osiągnąć pracując cały czas w jednym miejscu. Bardziej rozwijam ten temat w artykule - dlaczego tak często zmieniam p

Damian Rusek
3 lata temu
Kto nie powinien być kucharzem?

Dziś postanowiłem trochę rozwinąć wątek zaczęty w artykule 10 znaków, że nie nadajesz się na kucharza, ponieważ uważam, że powinno się lubić swoją pracę. Warto się zastanowić przed wyborem drogi zawodowej, czy widzisz się w tej branży przez najbliższe kilkanaście lat i mieć świadomość jak wygląda Dz

Damian Rusek
4 lata temu
Co to jest kuchnia fusion

Jeszcze kilka lat temu w Polsce był szał na kuchnię fusion. Otwierało się mnóstwo bardziej lub mniej ekskluzywnych restauracji o takim profilu, które oferowały elementy tej kuchni w swoich daniach, czy nawet w całości na niej bazowały. Ale czy przeciętny Polak wie czym jest kuchnia fusion? Dla wielu

Damian Rusek
5 lat temu
Pierwsza gwiazdka Michelin w Krakowie - Bottigliera 1881!

Prawie każdy kojarzy, co to jest przewodnik Michelin (a jak ktoś nie kojarzy, to z pewnością powstanie o tym artykuł). Co roku dowiadujemy się o nowych restauracjach z gwiazdką, bądź którym udało się ją utrzymać lub dostać kolejną. Również niestety też zdarzają się takie, które swoja straciły. W Pol

Damian Rusek
6 lat temu
Czy warto być kucharzem?

Sądzę, że każdy, kto myśli poważnie o gotowaniu zadaje sobie właśnie to pytanie: “Czy warto być kucharzem?”. Na początku zastanówmy się się kim właściwie są "kucharze"? Według ogólnie przyjętej definicji to osoby przyrządzające dania zgodnie z zasadami sztuki kulinarnej. Widzimy ich w reklamach, fil

Damian Rusek
6 miesięcy temu
Nie pozwólmy na okrucieństwo w kuchni

Czy wiesz, jakie dawniej były standardowe sposoby przygotowania owoców morza? Na przykład homara czy raków? Były przywożone do restauracji świeże i trzymane w akwariach, a przygotowywane dopiero na życzenie gościa, poprzez wrzucenie żywcem do wrzątku.  Dlaczego akurat w taki sposób? Już od stuleci h

Damian Rusek
2 lata temu
Co Wy macie z tymi zmianami w karcie

Pewnie od czasu do czasu bywasz w restauracji, a jeśli jesteś kucharzem, to przypuszczam, że częściej, niż byś chciał. W takim wypadku myślę, że ten artykuł będzie bliski Twojemu sercu. Jednak jeśli nigdy nie pracowałeś w kuchni i chodzisz do restauracji tylko dobrze zjeść, być może ten artykuł jes