Składniki
Filet z kurczaka 1 szt
Kasza pęczak 150 g
Bulion 700 ml
Cebula biała 1 szt
Marchew 1 szt
Brokuły 0.25 szt
Natka pietruszki 1 szt
Masło 20 g
Sól 10 g
Pieprz 7 g
Ząbki czosnku 3 szt
Sposób przygotowania
Krok 1
Oczyść filet z kurczaka, pokrój w drobną kostkę.
1
Krok 2
Obierz cebulę i marchewkę. Pokrój w bardzo drobną kostkę. Czosnek obierz i posiekaj.
2
Krok 3
Zagotuj wodę z odrobiną soli.
3
Krok 4
Umyte brokuły pokrój na małe różyczki i zblanszuj (wrzuć do wrzątku, gotuj kilkanaście sekund, odcedź i wrzuć do zimnej wody z dodatkiem lodu).
4
Krok 5
Na głębokiej patelni rozpuść masło. Podsmaż cebulę z czosnkiem. Po chwili dorzuć marchewkę i kurczaka.
5
Krok 6
Dodaj surową kaszę, chwilę smaż. Zalej bulionem.
6
Krok 7
Gotuj aż kasza wchłonie cały bulion i zmięknie.
7
Krok 8
Dodaj brokuły, dokładnie wymieszaj.
8
Krok 9
Posiekaj pietruszkę i dorzuć do kaszotto. Dopraw solą i pieprzem.
9
Krok 10
Przełóż na talerz i udekoruj.
10