3 lata temu

Nowa jakość zdjęć i wygląd strony na chefie

autor
Damian Rusek
Miłego czytania!

Dziś nieco krótszy artykuł, w którym chciałbym się pochwalić nową formą zdjęć na stronie, której przykład mogłeś już widzieć wczoraj.

Dorsz

Lepsze kolory, oświetlenie, tło

Chcemy stale rozwijać chefa pod każdym względem. Poza serwowaniem jak najciekawszych treści oraz informacji chcemy też, żeby zdjęcia zachęcały do wypróbowania przepisów. W końcu nie od dziś wiadomo, że jemy oczami. Przy okazji mały przeciek w postaci zdjęć, jakie dania pojawią się w następnych tygodniach (niekoniecznie w tej kolejności ;)

Caprese

Pesto

Czy od teraz wszystkie tak będą wyglądać? Mamy taką nadzieję, a w dodatku będziemy cały czas testować nowe rozwiązania. Przyłożymy jeszcze więcej uwagi do dań, dopracowując je oraz ich wygląd.

Nie tylko zdjęcia przechodzą metamorfozę

Damian długo pracował nad nowym wyglądem strony, który u niektórych osób jest już widoczny, a już niedługo trafi do wszystkich! Poza lepszym (naszym zdaniem) wyglądem powinna również lepiej oraz szybciej działać na telefonach i komputerach.

nowy wygląd strony

Podoba Ci się nowy wygląd strony i zdjęć lub masz uwagi? Koniecznie daj nam znać mailowo lub na naszym Facebooku, będziemy wdzięczni za feedback. A tymczasem szykujemy dla Ciebie kolejne nowości!

Dołącz do newslettera, bądź na bieżąco i...
Odbierz propozycję 7 przepisów śniadaniowych!
Zobacz również
Sprawdź podobne artykuły
Damian Rusek
4 lata temu
Nie odpuszczaj drobiazgów

Dziś artykuł będzie trochę mniej na luzie, ale za to myślę, że szczególnie młodym kucharzom (ale też tym z dłuższym stażem) może dać kilka przydatnych wskazówek. A inspiracja przyszła kiedy złapałem się na tym jak pod koniec dnia spojrzałem na makaroniarkę i pomyślałem “w sumie to jest czysta, tylko

Damian Rusek
7 miesięcy temu
Czy to koniec "starej gwardii" w kuchni?

Chyba w każdym zawodzie jest tak, że przychodzą młodzi i wpadają w konflikty ze starszymi. Nowe trendy muszą walczyć z przyzwyczajeniami, a podejście do pracy też bywa różnie. W kuchni nie jest inaczej i jak na razie starsi przegrywają tę batalię. Co to właściwie jest “stara gwardia” i jak to wygląd

Damian Rusek
6 lat temu
Co to jest kąpiel wodna?

Pojęcie z pewnością znane każdemu, zajmującemu się cukiernictwem. Najczęściej w kąpieli wodnej rozpuszcza się czekoladę. Polega ona na zagotowaniu w garnku wody, a potem umieszczeniu na nim miski z produktem, który chcemy upłynnić. W przypadku wyżej wymienionej czekolady, jest to najskuteczniejszy s

Damian Rusek
4 lata temu
Jak lepiej radzić sobie w kuchni

Ten artykuł skierowany jest głównie do młodych kucharzy, zaczynających pracę w zawodzie. Ale nie wykluczam, że nieco bardziej doświadczeni też znajdą w nim kilka przydatnych wskazówek. Przez prawie 10 lat pracy w kuchni miałem okazję stanąć na większości stanowisk i popełniłem prawdopodobnie sporą c

Damian Rusek
2 lata temu
Gastronomię czeka ciężka jesień

Pamiętasz, kiedy ostatnio byłeś na obiedzie w droższej restauracji? Ja sam ostatnio wybieram tańsze miejsca lub gotowanie w domu (nie ma tego złego, dzięki temu widzisz ciekawe przepisy i coraz lepsze zdjęcia), przez co domowy budżet aż tak nie cierpi. Wiem, że nie jestem w tym jedyny, a restauracje

Damian Rusek
3 lata temu
Ciężko o dobrego kucharza

Rynek pracy w gastronomii stale się zmienia i ma różne fale. Najczęściej dzieli się na rynek pracownika lub pracodawcy. Na czym to polega i w którym miejscu jest teraz, postaram się nakreślić w tym artykule. Rynek pracodawcy Był w rozkwicie, kiedy zaczynałem swoją przygodę z kuchnią. Było mnóstwo k

Damian Rusek
4 lata temu
10 znaków, że nie nadajesz się na kucharza

Pojawia się tutaj sporo wskazówek dla osób zaczynających swoją przygodę z gastronomią. Z wcześniejszych artykułów wiesz już, czy warto być kucharzem, albo czy warto kierować się jedynie zarobkami oraz jak trafić na dobre warunki pracy. Jednak dziś dowiesz się, w jakich przypadkach powinieneś ponowni

Damian Rusek
5 lat temu
Mit na temat mycia mięsa

Sporo osób (jeśli nie większość), po rozpakowaniu mięsa od razu je myje. Czy to na pewno potrzebne… i dobre? Postaram się odpowiedzieć Wam na to pytanie korzystając z własnego doświadczenia, oraz informacji z publikacji naukowych. Skąd takie przekonanie? Odkąd odkryto szkodliwe bakterie, starano si

Damian Rusek
5 lat temu
Od arogancji do pokory

Tak to jest z młodymi: mogą wszystko, chcą podbić świat, wszystko wiedzą najlepiej… potrafią zirytować. Wbrew pozorom to całkiem normalne zjawisko, zwane “Efekt Dunninga-Krugera”, nad którym już dawno prowadzono badania ;) Też przez to przechodziłem, ale u mnie to jeszcze dziwniejszy wykres! Wygląd

Damian Rusek
6 lat temu
Zmieniłem pracę

W życiu większości z nas przychodzi czasem taki moment (a jeśli pracujesz w gastronomii, może on przychodzić wyjątkowo często), kiedy trzeba zmienić pracę. Jestem właśnie na tym etapie i chciałbym się podzielić doświadczeniami. Nic nowego W swojej karierze już niejednokrotnie zmieniałem kuchnię. Zaz

Damian Rusek
2 lata temu
Uczę się robić pizzę

Już kiedyś pisałem, że od czasu do czasu zdarzy mi się zmienić pracę w pogoni za rozwojem i nowymi zarobkami. Nie inaczej jest tym razem. Najwyższy poziom jak do tej pory Przed wakacjami miałem okazję dorabiać sobie na skoka w nowo powstałej eleganckiej restauracji, w której już pracowało kilku moic

Damian Rusek
3 lata temu
Sumo Ramen, czyli Finebite w Trójmieście

Już po sezonie wakacyjnym, więc co jakiś czas można złapać fajne ceny lotów i hoteli, na kilkudniowy wyjazd. W taki sposób znalazłem się w Trójmieście, gdzie korzystając z okazji oraz aplikacji finebite (o której napiszę więcej w osobnym artykule), postanowiłem spróbować czegoś nowego. Na początek r

Damian Rusek
3 lata temu
O której kucharz kończy pracę i dlaczego nie ma na to prostej odpowiedzi?

Kojarzysz ten moment, kiedy zbliża się godzina wyjścia z pracy i wszyscy już ubrani czekają ostatnie minuty przy wyjściu? Kucharze rzadko kiedy mogą liczyć na taki luksus. A dlaczego tak jest, mógł Ci podpowiedzieć artykuł dzień z życia kucharza. Głupio wyrzucić gości To jasne, że kiedy kuchnia jes

Damian Rusek
6 miesięcy temu
Nie pozwólmy na okrucieństwo w kuchni

Czy wiesz, jakie dawniej były standardowe sposoby przygotowania owoców morza? Na przykład homara czy raków? Były przywożone do restauracji świeże i trzymane w akwariach, a przygotowywane dopiero na życzenie gościa, poprzez wrzucenie żywcem do wrzątku.  Dlaczego akurat w taki sposób? Już od stuleci h