Często mówi się, że kolejny rok będzie pełen zmian. Decydujemy się na postanowienia o zdrowszym trybie życia, spełnieniu niektórych marzeń i celów zawodowych. Tym razem złożyło się, że u mnie jest podobnie i mam kilka planów, które mam nadzieję wypalą.
Rozwój zawodowy
Przede wszystkim nie można stać w miejscu. Mogę już się pochwalić, że dostałem nową propozycję pracy, i to również jako szef kuchni i postanowiłem spróbować swoich sił. Z Krakowskiego Kazimierza przenoszę się bliżej rynku głównego i tym razem będę miał okazję wykazać się w polskiej kuchni. A co to za miejsce? Śledź na bieżąco [chefa] (chefinspiruje.pl), Facebook i Instagram, na pewno będę o nim wspominał, kiedy już się wdrożę ;)
Więcej ciekawej treści na stronie
Może czasem tego nie widać, ale cały czas pracujemy z Damianem nad rozwojem strony i testujemy nowe pomysły. Chcemy wprowadzić kilka z nich, przez co będzie Ci się po niej łatwiej poruszać i być może obok przepisów i artykułów znajdziesz tu kolejną kategorię. Jaką? To niespodzianka ;) Może nawet uda się uruchomić sklep dostępny cały czas a nie tylko od czasu do czasu! W planie jest również więcej niż wcześniej "gościnnych" przepisów a może nawet i luźnych wpisów na naszej stronie. Mogę w tajemnicy zdradzić, że rozmowy już trwają ;)
Cały ten projekt mocno ewoluuje na bazie naszych pomysłów, ale również sugestii osób, które regularnie korzystają ze strony. Jeżeli masz pomysł jak możemy Ci ułatwić korzystanie z “chefa” bądź widzisz coś, czego Ci brakuje, żebyś częściej nas odwiedzał, daj znać! Każda uwaga jest dla nas cenna, bo w końcu tworzymy to dla Was!
Więcej ciekawych treści dla subskrybentów i VIP-ów
Tworzę newsletter dla równie zabieganych jak ja, którzy nie zawsze mają czas na regularne śledzenie naszej strony, social mediów i informacji ze świata gastronomii. Staram się w jak największym skrócie zawrzeć to, co najważniejsze. Dołożę starań, aby treści były interesujące i dostępne przekazanie. Jeżeli jeszcze nie czytasz newslettera, możesz go zasubskrybować klikając tutaj. Tutaj również śmiało możesz sugerować treści, które będą Ci pomocne i o których chciałbyś przeczytać.
Postaram się też być bardziej aktywny na naszej grupie VIP na Facebook, powstałej dla osób, które zakupiły jeden z naszych płatnych przepisów. Jeśli chcesz się tam znaleźć, wypatruj regularnie na naszej stronie, czy czegoś nie sprzedajemy. Okazja najprawdopodobniej nadarzy się już w styczniu.
Więcej czasu dla siebie i bliskich
Jeśli śledzisz moje wpisy, to pewnie wiesz, że od jakiegoś czasu awansowałem na szefa kuchni. Mimo że uwielbiam swoją pracę i sprawia mi ona ogromną radość, to czasem bywa męcząca, w dodatku nie kończy się po opuszczeniu lokalu. Zaangażowałem się w kilka projektów i zamierzam kilka z nich ograniczyć, żeby mieć więcej czasu na rozwój osobisty w innych aspektach, spędzanie czasu z rodziną i wreszcie na wyspanie się. Ale spokojnie, ta stronka zawsze będzie na pierwszym miejscu ;)
I w końcu nauczę się odpoczywać
Zauważyłem, że żyję w ciągłym biegu i kiedy faktycznie znajdę “czas dla siebie”, to już myślę, co mógłbym zrobić do pracy, na chefa czy w domu. Już planuję listę zakupów na nowe gotowanie albo siadam do artykułów, które tak lubisz czytać ;). Nawet kiedy nie mam na nic siły i włączę sobie jakiś film, denerwuję się na siebie, że marnuje czas, który mógłbym wykorzystać produktywnie. Zwykłe błądzenie na YouTube też często kończy się oglądaniem, co ktoś gotuje. W efekcie sam sobie nadaję tempo niepozwalające wypocząć ani się wyspać, co prędzej czy później odbije się na efektach mojej pracy. Lepiej to zatrzymać, póki jest czas. Już w styczniu planuję kilkudniowy wyjazd, naładować baterie ;)
Zobaczymy co z tego wyjdzie
Mam nadzieję, że uda mi się zrealizować te plany, a Ty odwiedzając stronę, będziesz mógł znaleźć wszystko, co naprawdę daje Ci wartość. Obserwuj na bieżąco, żeby zobaczyć, jak mi idzie. A jeśli masz jakiekolwiek gastronomiczne pytanie, śmiało do mnie napisz.