Składniki
Papryka czerwona 3 szt
Cukinia 0.5 szt
Ziemniaki 1 szt
Marchew 1 szt
Cebula biała 1 szt
Ząbki czosnku 3 szt
Seler naciowy 50 g
Sól 8 g
Pieprz 5 g
Sposób przygotowania
Krok 1
Umyj paprykę, usuń pestki i pokrój na mniejsze kawałki.
1
Krok 2
Cukinię i seler umyj, pokrój na mniejsze kawałki.
2
Krok 3
Marchew i ziemniaki obierz, umyj i również pokój.
3
Krok 4
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj.
4
Krok 5
Połowę oliwy rozgrzej w garnku i wrzuć wszystkie pokrojone warzywa. Mieszając, smaż kilka, minut aż zmiękną i zalej wodą, żeby były przykryte. Dopraw solą i pieprzem.
5
Krok 6
Świeżą kolendrę zmiksuj z resztą oliwy.
6
Krok 7
Zupę gotuj jeszcze kilkanaście minut i zmiksuj na gładki krem, w razie potrzeby dopraw do smaku i dolej wody, gdyby była za gęsta.
7
Krok 8
Zagotuj jeszcze i podawaj z oliwą kolendrową.
8